[InterMine Dev] setting up chado (tripal) intermine

Julie Sullivan julie at flymine.org
Tue Dec 9 15:39:22 GMT 2014


Sorry Sofia I have no idea. Some systems administration problem?

Can you send me (off the list!) your entire properties file? I might be 
able to spot a problem. Although the error message makes it clear the 
properties are being parsed correctly.

Can you send me the entire error message?

Thanks!

On 09/12/14 14:37, Sofia Robb wrote:
> Hi Julie,
>
> I added the line
> "host all all 0.0.0.0/0 <http://0.0.0.0/0> password"
> to my pg_hba.conf file, stopped and restarted my postgres service and I
> still have this error:
>
>
> BUILD FAILED
> /data/src/intermine/imbuild/library.xml:78: The following error occurred
> while executing this line:
> /data/src/intermine/imbuild/objectstore.xml:93:
> java.lang.NullPointerException: Datasource is null. Properties are:
> {datasource.port=5432, datasource.user=intermine, platform=PostgreSQL,
> datasource.databaseName=simrmine, datasource.serverName=localhost,
> driver=org.postgresql.Driver, datasource.password=xxxxx,
> datasource.maxConnections=50}
>
> Thank you,
> Sofia
>
> On Mon, Dec 8, 2014 at 8:23 AM, Julie Sullivan <julie at flymine.org
> <mailto:julie at flymine.org>> wrote:
>
>     Did you update the postgres pg_hba.conf file?
>
>     http://intermine.readthedocs.__org/en/latest/system-__requirements/software/__postgres/postgres/
>     <http://intermine.readthedocs.org/en/latest/system-requirements/software/postgres/postgres/>
>
>     ----
>
>
>     Hi Julie,
>     Thank you so much. I made the change and that error is gone, but now
>     I have another
>
>     BUILD FAILED
>     /data/src/intermine/imbuild/__library.xml:78: The following error
>     occurred while executing this line:
>     /data/src/intermine/imbuild/__objectstore.xml:93:
>     java.lang.__NullPointerException: Datasource is null. Properties
>     are: {datasource.port=5432, datasource.user=intermine,
>     platform=PostgreSQL, datasource.databaseName=__simrmine,
>     datasource.serverName=__localhost, driver=org.postgresql.Driver,
>     datasource.password=xxxx, datasource.maxConnections=50}
>
>     Here is the excerpt from my ~/.intermine/simrmine.__properties
>
>     db.production.datasource.__serverName=localhost
>     db.production.datasource.port=__5432
>     db.production.datasource.__databaseName=simrmine
>     db.production.datasource.user=__intermine
>     db.production.datasource.__password=xxxxx
>
>     I have no problems when log into the simrmine database manually with
>     psql with the user intermine and the password. I double checked the
>     port, and it is 5432.
>
>     Thank you for your help!
>     Sofia
>
>



More information about the dev mailing list